donderdag 28 februari 2013

DDCC #206 - Boys Only

This week the DDCC theme is 'Boys Only'. It's always very difficult for me to make cards for boys and men but with this cute image from Bugaboo Stamps it was very easy this time. I loved colouring him up with my copics and made him look like a real hero on a polaroid. Hope you want to join us this week!

Deze week is het thema bij Dutch Dare Card Challenges 'Boys Only'. Ik vind het altijd erg lastig om jongens- en mannenkaarten te maken. Deze digi van Bugaboo Stamps vond ik echter zo leuk, dat het dit keer een eitje werd. Ik heb deze superheld gekleurd met Copics en net gedaan alsof hij op een polaroid geplakt is. De leuke tekst 'Awesome' erbij en klaar was mijn jongenskaart. Kan hij mooi dit weekend op de bus voor de verjaardag van mijn broertje :-) Fijne donderdag allemaal!

Stamp: AKV Superhero (Bugaboo), textstamp Awesome
Papers: Some leftovers...
Tools: pearlpen Silver (Viva), Brilliance Ink white (Tsukineko)
Coloured with: Copic- and Flexmarkers
 



woensdag 27 februari 2013

Kleurenkaartenteam - Roze en groen

Aloha allemaal! Tijd voor weer een bijdrage aan het kleurenkaartenteam. Deze keer waren het heerlijk lente-achtige kleurtjes, heerlijk om mee te werken. Ik heb het Pretty Paperbloc: Eline's Flowerz tevoorschijn getoverd en daarmee kon ik lekker veel kanten op want dit blokje is bijna volledig groen en roze. Het meisje met de appel van Karen Doodles past natuurlijk ook perfect binnen die kleuren en heb ik gekleurd met Twinkling H2O's. Vorige week maandag hebben we daar natuurlijk wat handige tips en trucs voor gekregen tijdens de workshop, maar toch viel het nog niet mee... Veel oefenen denk ik en dat doen we natuurlijk met alle liefde en plezier :-) Ik ben erg benieuwd naar de bijdrage van de andere dames en probeer nog vanavond bij jullie allemaal langs te komen. Fijne woensdag allemaal!

Stempel: Apple girl (Karen Doodles)
Papier: Eline's Flowerz (Marianne Design)
Tools: cuttlebug, joy! bloemetjes, creatables takjes (Marianne Desing), vlinderpons (Pipoos), clippunch alfabet met stencil voor letters (Nellie Snellen)
Embellishments: plakparels (Boekenvoordeel), brad (making memories), spacer
Gekleurd met: Twinkling H2O's: Cinnamon stick, Playful peony, Peppermint taffy, Key lime, Mallard green. Distress inkt: Vintage photo, Tattered rose, accentjes aangebracht met Black soot, om de afdruk heen gesponst met Shabby shutters.

Deze mensen doen ook allemaal mee met het kleurenkaartteam:
Martina : http://martinaskaartjes.blogspot.com/
GerJanne : http://gerjanneke2.blogspot.be/
Saskia :  http://kreasas.blogspot.be/
Corry : http://corryskaartblogspotnl.blogspot.com/
Joke : http://krejojo.blogspot.be/
Scraplouise : http://scraplouise.blogspot.be/
Chantal :  http://venantia.blogspot.be/
Colien : http://scrapspulvancolien.blogspot.com/
Ellen : http://skrepsels.blogspot.be/
Lia : http://creali-lia.blogspot.be/
Pia : http://pia1971.blogspot.be/
Ans : http://dekaartenvanonsmam.blogspot.be/
Nelleke :  http://farmerblog-nelleke.blogspot.be/
Christine : http://christine-creachristine.blogspot.be/
Chantal : http://chantalcards.blogspot.com/
Manuela : http://mayliscrapcardsblog.blogspot.be/
Sjoukje : http://sjoukskaarten.blogspot.be/
Nancy :  http://tisallemaalhandwerk-nancy.blogspot.be/
Sientje : http://sientjesscrapblog.blogspot.be/
Rosina : http://rosina-scrapcards.blogspot.be/
Marieke : http://creametkaarten-marieke.blogspot.be/
Nelly :  http://creanellos.blogspot.be/
Margo : http://creatieve-kaartjes.blogspot.be/
Sandra W. : http://creasandra75.blogspot.com/
Chantal : http://channieke.blogspot.be/
Rianne : http://rianne-rizanti.blogspot.be/
Anita : http://anitameijersscrapkaarten.blogspot.be/
Ans : http://anskreatief.blogspot.be/
Mariken :  http://scrapcolour.blogspot.be/
Erna : http://ernalogtenberg.blogspot.be/
Monique : http://moniquespassies.blogspot.be/
Bep : http://beppieskaartenenfreubelblog.blogspot.nl/ Yvonne : http://bruggetje.blogspot.be/ Annelies : http://anneliesvos.blogspot.be/
Marfien : http://kaartenvanzolder.blogspot.be/
Nelleke : http://farmerblog-nelleke.blogspot.be/
Grietje Jansen : http://hetbanterhobbyhoekje.blogspot.be/

zondag 24 februari 2013

Geen roze baby-meisjeskaart

Zo, uiteindelijk heb ik het toch al die tijd helemaal fout gehad. Ik had voor mijn nichtje eerst een blauw kaartje gemaakt en daarna een hele tijd gewacht met het maken van een meisjeskaartje (want ik was er echt van overtuigd dat ze een jongen ging krijgen) en nu is ze gisteren bevallen van een meisje! Maar goed, in plaats van een roze kaartje, krijgt ze een groen/geel kaartje in de bus.
Deze knipvellen van Marianne Design had ik al een tijdje liggen en ik vond het tijd om daar eens iets mee te gaan doen. Ook het borduurstencil van Eline wilde ik weer eens gaan gebruiken en uiteindelijk is er onderstaande kaart uitgerold. Ik ga nu nog even genieten van een welverdiende (vind ik zelf, haha) knutselavond, dus misschien heb ik jullie de komende dagen nog meer om te laten zien. Sowieso woensdag (kleurenkaartenteam) en donderdag (nieuwe DDCC-challenge). Ik hoop morgen of overmorgen even bij jullie langs te hoppen want op dit moment jeuken mijn handen om iets te gaan doen, hihi. Fijne zondagavond!

3D-plaatje: Eline's Vintage Babies (Marianne Design)
Papier: Soft Pastels (Marianne Design)
Tools: Eline's teksten borduren (Marianne Design), cuttlebug, macarena corner die (Memory Box) , scallop circle stans (nestabilities), dmc garen, parelpen cream (Viva)
Embellishments:  grossgrain ribbon geel, brad vlinder (Xenos)

maandag 18 februari 2013

Hartenhanger

Allereerst allemaal weer ontzettend bedankt voor de leuke opmerkingen over mijn voorgaande kaart en mijn taart. Het komt er de laatste tijd niet altijd van om eventjes bij jullie allemaal te komen neuzen en daarom vind ik het extra leuk dat jullie wel tijd erin steken om even bij mij langs te komen :-)

Vandaag heb ik een workshop gedaan bij Nicole. Samen met Danoesja, Miranda en Tonny heb ik onderstaande hartenhanger gemaakt. Het was ontzettend leuk om te maken en de workshop werd super verzorgd, van de koffie en thee tot aan het uitgestanste hartje met 'zelfgemaakt door Chantal' :-) De hanger hangt op dit moment te pronken aan mijn spiegel in de hal, ik ben erg blij met het resultaat. Zoek je dus een keer een leuke workshop om te doen, ga dan zeker eens bij Nicole kijken!
Voor nu een fijne maandagavond, ik denk dat ik vanavond weer even mijn nieuw opgedane tips wat betreft het kleuren met 'Twinkling H2O's' ga oefenen, heerlijk!


Materiaal: De workshop was door Nicole samengesteld en kun je hier vinden. Voor alle materialen heeft zij gezorgd. De metalen hartjes zijn we na de workshop even op gaan kopen bij de Action, hihi... Tilda is gekleurd met Twinkling H2O's.
 

donderdag 14 februari 2013

DDCC #204- sketch

Hello everyone! Today we have a sketch-challenge for you over at Dutch Dare Card Challenges. For this card I've used a digi from Delicious Doodles, our sponsor this week. It's a nice image to learn to colour hair ;-) I've used light greens and blues and added some butterflies because they are in the digi as well. Hope you have a nice thursday!

*********************************
Hallo allemaal! Leuk dat jullie weer langskomen. Vandaag heb ik voor jullie een kaartje dat ik gemaakt heb als DT-lid van Dutch Dare Card Challenges. Deze week hebben we een sketch voor jullie. De digi die ik gebruikt heb is van Delicious Doodles, dat is ook onze sponsor van deze week. Een geweldige digi om het haar-kleuren nog eens te oefenen :-) Ik heb veel gebruik gemaakt van echte lentetintjes als lichtgroen en lichtblauw en heb nog wat vlindertjes toegevoegd omdat je die in de afbeelding ook ziet. Fijne donderdag allemaal!

Image: Fairy Fae (Delicious Doodles)
Stamp: Textstamp (Marianne Design)
Papers: Kioshi (Basic Grey)
Tools: cuttlebug, creatables  let it snow (Marianne Design)
Embellishments: flowers, fabric rose blue (Action), butterflies blue (Action), pearls (Action)
Coloured with: Derwent Pencils   

dinsdag 12 februari 2013

Hamtaro taart

Een lekkere lome dag vandaag. De carnaval zit er weer op voor ons, maar het is lekker om nog eventjes lekker niks te doen. Nou ja, niks, de pakken moeten natuurlijk gewassen worden, op verschillende plekken zit nog schmink (en dan voornamelijk op de plaatsen waar dit niet hoort, zoals op het hoofdkussen, tegen de badkamerspiegel etc.) en er moeten nog voorbereidingen getroffen worden voor komend weekend als mijn hubbie zijn verjaardag viert. Ik ben met het laatste eerst aan de slag gegaan en nu staan er dus twee versierde taarten in de vriezer. Van de Pacman variant ben ik vergeten een foto te maken, maar hier heb ik wel de Hamtaro variant om te showen. Hij is gevuld met viervruchtenjam en vanillebotercreme. Ik ben benieuwd hoe hij smaakt ;-) Verder ben ik ook benieuwd of dit bericht goed verschijnt, want ik zit lekker met de tablet op de bank dit te typen en op deze manier heb ik nog nooit iets gepost (helaas, ik krijg de foto niet gepost, dus toch maar even via de normale computer de foto ge-upload). Voor nu een fijne dag verder!

Ingredienten en materialen:
- Biscuit: Biscuitmix Funcakes 280 gram, 4 eieren, 28ml water
- Botercreme: 250gram poedersuiker, 150 gram roomboter, 1 eetlepel vanille-essence, 3 eetlepels lauwwarm water
- Vulling: Halvajam viervruchten
- Rolfondant: ongeveer 300 gram marshmallow wit (Funcakes), 75 gram zwart (Funcakes), 75 gram oranje (Funcakes)
- Eetbare lijm gemaakt van Tylose en water
- Zilveren zachte pareltjes (Dr. Oetker)  
- eetbare zwarte stift 
- plunger cutter bloem
- uitsteekvorm hart middel
 

maandag 4 februari 2013

Stoer kereltje

Op 19 juli van afgelopen jaar heb ik dit bericht geplaatst. Een kaartje voor mijn nichtje die toen in verwachting bleek te zijn. Inmiddels komt de uitgerekende datum rap dichterbij en wordt het tijd om een kaartje te maken voor de kleine babyboy of babygirl, want dat mogen we nog niet weten :-)
Dit is in ieder geval de jongensvariant. Ik blijf de Koetie-stempels erg geschikt vinden voor babykaartjes. De tekst 'stoer kereltje' is dan ook zowel van toepassing op de koe (dat is ook nogal een durfal dat hij zomaar op de maan durft te zitten) als op de nog te geboren worden baby, die als stoere kerel de wereld gaat betreden :-)
Ik heb papier gebruikt van Eline's Babies en ook een stukje whitewash colorcore (dat is gekleurd papier met een whitewash bovenlaag die je er eventueel af kan schuren, zoals ik met de geemboste spots heb gedaan). Koetie heb ik gekleurd met Twinkling H2O's en de randen heb ik bewerkt met distress inkt Chipped Sapphire. Eindelijk heb ik de handige tool aangeschaft zodat je mooi kan beinkten zonder strepen. Als zuinige zeeuw deed ik dat nog steeds met een schuursponsje, maar dit resultaat is toch vele malen mooier.
Ik heb vandaag mijn 'weekend', dus ik ga snel een rondje boodschappen doen en poetsen en daarna kom ik waarschijnlijk nog wel even bij jullie terug. Fijne maandag allemaal!

Stempels: Koetie op de maan (Nellie Snellen), tekststempel (Marianne Design)
Papier: Eline's babies blue (Marianne Design), whitewash colorcore papier
Tools: cuttlebug, embossing folder Spots and dots (provocraft)
Embellishments: kant, bloemenkant en bedeltje veiligheidsspeld
Gekleurd met: Twinkling H2O's