maandag 29 april 2013

Recepten Smashbook

Eventjes geleden had ik het over het Smashbook dat ik gemaakt had voor mijn vriendin die ging trouwen. Nu net besefte ik mij ineens dat ik daar nog foto's van had genomen voordat ik het aan haar gegeven heb. Misschien wel leuk om jullie ook eventjes een kijkje te geven in het Smashbook.

De basis van het album is een Smashbook van Panduro in de kleur zeegroen. Officieel is dit een 'Travel' album maar omdat er ook leuke achtergrondbladen van de zee en van diverse kaarten instaan vond ik het wel leuk om het voor het bruidspaar te gebruiken. Er zitten 32 pagina's in dit album. Alle recepten heb ik samen met een vriendin verzameld en uitgeprint op crèmekleurig printpapier. Ik heb alle recepten vastgeplakt in het boek en heb vrijwel iedere pagina versierd met papertape van diverse merken. Verder heb ik op bijna iedere pagina ook gestempeld. Vooral de stempels van Eline's huis (en dan met name de Airmail-stempel) heb ik veel gebruikt. Wat foto's van toen en nu erbij geplakt en wat plaatjes van de recepten en klaar was Chantal. Fijne maandagavond verder en alvast een gezellige Kroningsdag!


 Album: Travel (Panduro)
Stempels: Eline's huis Airmail, Eline's huis Cross-stitch, Clear Stamps Vintage Paris, Clear Stamps Teatime (allen Marianne Design)
Papertape: Dovecraft, Action

donderdag 25 april 2013

DDCC #214 - Buttons and bows

This weeks theme over at Dutch Dare Card Challenges is 'Buttons and Bows'. We are sponsored this week by Delicious Doodles  . I've worked with Ivy Fairy, not one of the cute images I usually work with, but it's nice to try out some new style every once in a while. Hope you like to join us this week!

*******************************************

Deze week hebben we een 'Buttons and Bows' challenge voor jullie bij Dutch Dare Card Challenges. We worden gesponsord door Delicious Doodles en ik heb gewerkt met Ivy Fairy, niet echt een 'cute image' zoals ik normaal mee werk, hihi, maar voor de verandering zeker wel eens leuk. Ik heb er een beetje een donker kaartje van gemaakt met zwart kant en ik heb alles beïnkt met Distress Inkt 'Black Soot'.

Verder was het afgelopen week nogal stil op mijn blog. Ik zat namelijk een paar dagen op Texel. Een van mijn beste vriendinnen trouwde daar en we hebben daar lekker een paar dagen verbleven. Heerlijk hoor, eventjes lekker de toerist uithangen ;-) Voor de rest heb ik in mijn vakantie weinig voor mijn blog kunnen freubelen. Voordat we naar Texel vertrokken moest ik immers het cadeautje nog afmaken en dus heb ik bijna drie dagen zitten knippen/plakken en versieren in een Smashbook wat als cadeautje voor het bruidspaar moest dienen: een 'Kookboek voor de getrouwde vrouw'.
Ik wens jullie allemaal een fijne donderdag!

Image: Ivy Fairy (Delicious Doodles)
Paper: Curio (Basic Grey)
Tools: Pearlpen Transparent (Viva)
Embellishments: red buttons (Fizzy Moon), black lace, black satin ribbon
Coloured with: Derwent pencils

zaterdag 13 april 2013

Romantische blauwe kaart

Die zie je niet zo vaak, een romantische kaart in blauwtinten. Vaak wordt er voor liefde- en huwelijkskaarten toch roze of rood gepakt. Ik heb voor deze trouwkaart toch besloten om met blauwtinten te werken. Waarom? Simpel, het bruidspaar houdt ontzettend van de zee en dus ook van blauw!
Het idee voor deze kaart heb ik van het blog van Sanne. Ik vond dit idee zo leuk dat ik het gepind heb op Pinterest en nu kwam het dus handig van pas.
Hoewel het op de foto niet zo goed te zien is, heb ik met uitgestanste letters en cijfers de namen van het bruidspaar en de trouwdatum geplakt. Het hart heb ik geborduurd met twee draadjes DMC. Met zilveren brilliance stempelinkt heb ik nog wat kleine stukjes gestempeld.
Nu ga ik nog even verder voor het bruidspaar. Samen met een vriendin maak ik een 'Kookboek voor de pas getrouwde vrouw', hierin hebben we allerlei recepten met een verhaal gestopt. Ik moet de recepten nog even inplakken in een Smashbook maar dat is dus beslist geen crime. Deze boeken zijn van zichzelf al zo mooi dat het weinig extra's meer nodig heeft :-) Fijne avond verder!

 Stempel: Eline's Huis (Marianne Desing)
Papier: Fresh (Authentique), linnenkarton met parelmoerglans
Tools: cuttlebug, creative shapes nr. 20 (Crealies), prikpen (Pergamano)
Overige benodigdheden: DMC lichtblauw, foamblokjes 2mm, brilliance inkt zilver, lijmpen (Quicky glue)

donderdag 11 april 2013

DDCC #212 - Photo inspiration

Goodmorning to everyone! Today we have another challenge for you over at Dutch Dare Card Challenges! This week we want you to be inspired by the inspiration photo you can find at the end of my post. Isn't it lovely? Love all the wedding-themed pictures! I've chosen to be inspired by the pretty colours, the striped sticks and the flowers. The cute image is Sweetheart Bunnies from Crafty Sentiments. Hope you like to join us! See you soon ;-)

************************************

En daar was ik weer terug! Klaar voor de challenge van Dutch Dare Card Challenges van deze week. Deze keer hebben we een inspiratiefoto voor jullie. Zijn het geen lieve foto's zo met die trouwachtige dingen erop? En wat een lieve kleurtjes zijn er gebruikt! Ik heb me dan ook laten inspireren door zowel de kleurtjes als de bloemetjes en de gestreepte stokjes. Deze heb ik ook gebruikt op mijn windmolentje. Het lieve afdrukje is Sweetheart Bunnies van Crafty Sentiments. Misschien vinden jullie het ook leuk om mee te doen? Neem dan snel even een kijkje op ons challengeblog!

Papers: Vintage (Action)
DigiSweetheart Bunnies (Crafty Sentiments)
Tools: Pearl pen blue (Viva)
Embellishments: wooden flowers (Xenos), brad (making memories), washi tape Happy Birthday (Panduro)
Coloured with: Derwent pencils


dinsdag 9 april 2013

Lay-out in sepia

Kennen jullie dat? Dan kom je ineens van dat prachtige scrapbookpapier tegen en dan weet je zeker dat je hier ooit iets mee wil gaan doen, maar op dat moment weet je nog niet wat. En dan zomaar ineens, een paar maanden later heb je een perfecte foto voor bij dat papier en kun je er lekker meteen mee aan de slag. Bij mij gebeurt dit wat betreft lay-outs dus negen van de tien keer. Ik verzamel mooi papier en op een gegeven moment krijg ik een ingeving wat betreft een foto. Onderstaande lay-out is hier dan ook een voorbeeld van.
Het papier Almanac van Prima Marketing had ik al een tijdje liggen. Een collega had hier prachtige lay-outs mee gemaakt en ik wist zeker dat ik dit ook ooit eens wilde gaan doen. Bij het uitzoeken van wat trouwfoto's vorige week, kwam ik deze foto tegen. Ik heb hem toen meteen omgezet in sepia en af laten drukken en er deze lay-out mee gemaakt. Ik heb nog wat kleine dingen toegevoegd: een geborduurd randje met de Sew Easy, wat uitgestanste figuurtjes, bloemetjes, kant en plakparels en toen was hij wat mij betreft af. Op de journaling die onder het kaartje met memories staat heb ik nog beschreven dat deze foto heel romantisch lijkt, maar dat hij eigenlijk langs een doorgaande weg genomen is terwijl bruidsmeisje Emma net een paar druifjes in haar mond had, haha.
Fijne dinsdag allemaal verder!




Papier: Almanc (Prima marketing)
Stempels: letterstempels Eline's Huis (Marianne Design)
Tools: cuttlebug, collectables snoephartjes Engels (Marianne Design) , birdcage die (Memory Box), Sew Easy base en opzetstukje scallop, distress foam blending tool en distress inkt Vintage Photo
Embellishments: heartshape doilie, roze kant, bloemen, plakparels (Action)

maandag 1 april 2013

Voorjaar - speciaal voor jou

Allereerst allemaal een heel fijne Pasen toegewenst! Ik hoop dat jullie nog lekker kunnen genieten van een relaxte Paas-maandag. De Pasen hier is heel rustig verlopen, gisteren hebben we lekker een dagje niks gedaan, waardoor ik alle tijd had om me eens lekker uit te leven op een nieuwe creatie. Vandaag is mijn man aan het werk en krijg ik strakjes visite: gezellig. Zometeen eerst nog maar eens een beetje opruimen hier in huis dus ;-)
Maar goed, gisteren heb ik dus lekker de tijd gehad om met een creatie aan de slag te gaan en daar is onderstaande kaart uitgerold. Ik denk dat ik serieus een uurtje of drie aan het kleuren ben geweest. Ik ben nog steeds helemaal weg van die achtergrondstempel van Magnolia, maar het is inderdaad wel een werk om het allemaal in te kleuren. Het papier komt opnieuw uit het blokje van Maja Design, het blijft een van mijn beste aankopen qua papier ooit :-) Wat kant, stansjes en een bloementoef en toen was ik tevreden.
Ik wens jullie ook allemaal nog een fijne Paas-maandag verder en tot in blogland ;-)

Stempels: Floral Backgroud (Magnolia),  Tilda with lace jeans (Magnolia), clearstamp Felicitatie (Marianne Design)
Papier: Vintage Summer Basics (Maja Design)
Tools: cuttlebug, creatables Fence LR205 (Marianne Design), butterflies LR0158 (Marianne Design), pearlpen transparant (Viva), glitterlijm transparant (Pipoos)
Embellishments: elastisch kant (Action), roosjes, bolletjesbloemen
Gekleurd met: Distress inkt (Vintage Photo, Tattered Rose, Black Soot) en Twinkling H2O's (peppermint taffy, playful peony, cinnamon stick, golden sand, key lime, blue ice, mallard green, oyster, sunburst)