woensdag 30 oktober 2013

Minion sleutelhangertje

Nog even een snelle post voordat ik ga werken. Onderstaand haakprojectje maakte ik even snel tussen de bedrijven door. Al sinds de eerste Despicable Me film heb ik een zwak voor de kleine gele Minions. Na de tweede film werd dat er niet minder op. Met vriendinnen vier ik binnenkort Sinterklaas en het is een soort van traditie om ook iets zelfsgemaakts mee te brengen. Dit jaar gaan we aan de slag met het thema 'Happy', nou, wie wordt er nu niet happy van een zelfgehaakte Minion? Dus snel een patroontje gezocht en aan de haak gegaan. Met slechts een klein beetje garen, een oogje en een sleutelhangerring was mijn eerste Minion-sleutelhanger snel een feit. Ik weet alleen niet of het er bij eentje blijft... Voor het (Engelstalige) patroon, kijk even op mijn Pinterest onder het bord 'Crochet'. De link naar mijn Pinterest-pagina vind je in de zijbalk. Fijne woensdag allemaal!

Benodigdheden:
Katoen: geel, blauw, zwart en grijs (restjes)
Haaknaald: deze is gemaakt met nr. 2
Een of twee wiebeloogjes
Wolnaald
Sleutelhangerring

maandag 28 oktober 2013

Knoopjes-lijstje

Nog steeds hetzelfde verhaal hier: ik ben druk bezig met allerlei dingen te maken, maar niks is er al zo ver klaar dat ik het op mijn blog kan laten zien. Daarom bij deze nog maar een oudje wat tevens een snel klaar projectje is. Het enige wat je nodig hebt is een houten fotolijstje, acrylverf in een kleur naar keuze, een lijmpistool met lijmpatronen en een heleboel knoopjes. En een leuke foto natuurlijk, deze keer mocht onze kat in een roze lijstje, ik vraag me af of onze stoere (en soms ietwat agressieve) kater daar ontzettend blij mee is ;-)

Eerst heb ik het lijstje geschilderd. Daarna heb ik hem knoopje voor knoopje helemaal vol gelijmd met het lijmpistool. Helaas beschik ik niet over een mooie knopendoos, maar bij Pipoos hebben ze heel leuke zakken met veel verschillende knoopjes, ruim genoeg voor meerdere knoopjesprojectjes. Het begint alweer te schemeren hier, ik wens jullie alvast een gezellige knutselavond terwijl de wind door de bomen waait ;-)

- Houten fotolijstje (Pipoos)
- Acrylverf roze (Amsterdam)
- Knoopjesmix (Pipoos)
- Klein lijmpistool met lijmpatronen



donderdag 24 oktober 2013

Creative Knockouts #8 - Favorite Twine/Ribbon

This weeks challenge over at Creative Knockouts is to use your favorite twine or ribbon on your card. I have so many favorites, it took me a while to choose :-) I really love ribbons with a text on it, like this one with 'Season's Greetings' on it. I also love the bakerstwine in red and whites and so I decided to make another card for Christmas. We are sponsored this week by Bugaboo stamps and I've worked with 'Little Penguin Winter - decorate tree', how adorable are those little penguins. I hope you all have a great day today and hope to see you soon at Creative Knockouts!

*********************************************

Deze week hebben we bij Creative Knockouts de challenge om je favoriete twine of lint te gebruiken. Ik heb een heleboel favoriete lintjes dus het was nog lastig om te kiezen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een lintje met tekst: de tekst 'Season's Greetings'. Verder ben ik nog steeds weg van rood/wit bakerstwine, een must-have voor iedere creatieve geest denk ik. Ik heb er dus voor gekozen om een kerstkaartje te maken. Deze week worden we gesponsord door Bugaboo en ik heb gewerkt met 'Little Penguin Winter - decorate tree'. Zo schattig hoe deze pinguins de boom versieren. Voor jullie allemaal een fijne donderdag en ik hoop jullie te zien bij Creative Knockouts!

Stamp: Little Penguin Winter - decorate tree (Bugaboo stamps), Snowfun behorend bij Collectable
Papers: Winter Park (Echo Park), Whitewash colorcore paper
Tools: Cuttlebug, collectable corner & wintersentiments COL1342 (Marianne Design), creatables let it snow LR0187 (Marianne Design), dmc-yarn white, stardust (Pipoos)
Embellishments: Season's Greetings ribbon (Dovecraft), bakerstwine red/white
Coloured with: Derwent pencils

maandag 21 oktober 2013

Eerste kerstkaartje

Zo, gisteren eindelijk weer eens alle knutselspullen naar beneden gehaald en lekker aan de gang gegaan met wat kerstkaartjes. Hoewel ik dit jaar waarschijnlijk weinig tot geen kerstkaartjes ga versturen (tegen die tijd kunnen waarschijnlijk de geboortekaartjes de deur uit), vind ik het toch wel leuk om er een aantal te maken. Een tijdje geleden kocht ik de huisjesmal van Marianne Design in de opruiming. Erg leuk, want ik vind de mal eigenlijk te duur om zomaar eventjes aan te schaffen. In combinatie met deze wat kleinere Blossomstempels kun je er heel leuke dingen mee doen. Ik heb er nu een winterse kaart mee gemaakt. De ijspegels hangen zelfs al aan het dak ;-) Wat blauwe Poinsetta's en een kerstboompje erbij en zo heb door slechts wat mallen te gebruiken al snel een vrij leuke kaart! Ik ga zo eventjes een beetje opruimen hier in huis en daarna kom ik nog eventjes bij jullie neuzen, want dat is alweer een tijdje geleden. Tot zo!

* Marianne Design Diva's: Winter/Christmas challenge -> I would love to be a GDT for this blog, because I totally love the Marianne Design goodies, I really don't make much cards without some MD-goodies on it :-)
* Christmas Card Challenges: use flowers

Stamp: Blossom Stamps kerst (Pipoos)
Papers: Scandinavian Christmas PK9068 (Marianne Design)
Tools: cuttlebug, craftables Victorian House CR1218 (Marianne Design), creatables mini poinsetta's LR0142 (Marianne Design), creatables christmas tree  LR0136 (Marianne Design), creatables ijspegels LR0135 (Marianne Design), Liquid Applique
Embellishments: sterretjeslint zelfklevend (Xenos)
Gekleurd met: Derwent pencils

donderdag 10 oktober 2013

Creative Knockouts #6 - Happy Fall

Time for another Creative Knockouts challenge! We have had some lovely weather the last few weeks in Holland, but from now on fall is coming! Rain is coming and it will be cold again: perfect card-making weather :-) This weeks challenge is 'Happy Fall'. I've made my card using a digi from Doodle Pantry: this lovely bird is called Pumpkin Birdy and it's just perfect for a fall-card. I've bought the little leaves a couple of years ago, but I think they still look good on fall-cards. For now: happy fall y'all!

*************************************************************
Tijd voor een nieuwe challenge bij Creative Knockouts. Hier in Nederland hebben we de afgelopen weken nog heerlijk weer gehad, maar nu lijkt hij er dan toch echt aan te komen: de herfst! Het regent nu en het wordt ook steeds wat kouder, perfect weer om kaarten te maken. Deze week is de challenge bij Creative Knockouts 'Happy Fall'. De digi die ik heb gebruikt is van Doodle Pantry en heet Pumpkin Birdy, perfect voor een herfstkaartje. De kleine blaadjes kocht ik een paar jaar geleden bij Xenos, maar elke herfst komen ze weer tevoorschijn, ze blijven perfect voor herstkaartjes :-) Voor nu dus ook allemaal een fijne herfst toegewenst!

DigiPumpkin Birdy (Doodle Pantry)
Papers: Kaisercraft
Tools: cuttlebug, die (Boekenvoordeel), Pearl Pen cream (Viva)
Embellishments: leafs (Xenos)
Coloured with: Derwent Pencils



maandag 7 oktober 2013

Babymutsje

Zo, een van mijn projectjes voor de baby is klaar en deze mag en kan ik ook gewoon aan jullie laten zien (er zit immers geen naam of iets dergelijks op ;-). Dit simpele mutsje breide ik op een Knifty Knitter breiring.


Dat is een ring waarop je kan breien en er een beetje uitziet als een uit de kluiten gewassen punnikklosje. En dat is dus ook eigenlijk wat je doet: punniken in het groot. Groot voordeel: het schiet lekker op en er kan niet zo heel veel mis aan gaan :-) Met een bolletje Molly-wol (verkrijgbaar bij Pipoos) in de kleur van het kamertje voor onze kleine boef ging ik aan de slag. Ik omwikkelde alle pinnetjes en daarna wikkelde ik er nog een rijtje boven. Toen haalde ik de onderste omwikkeling over de bovenste omwikkeling heen. Daarna schoof ik de bovenste omwikkeling naar beneden en ging ik opnieuw een rondje wikkelen. Opnieuw haalde ik de onderste over de bovenste heen. Zo ging ik door tot ik ongeveer 19cm had 'gebreid'. Daarna ging ik met een naald met een draad van ongeveer 60cm door alle lusjes heen en haalde ik ze van de pinnetjes af. Even aantrekken en afhechten en tadaaaaa.... klaar was de muts!


Ik ben benieuwd hoe deze muts zal staan. Waarschijnlijk zal ik hem in december wel lekker vaak op kunnen zetten, dus misschien maak ik er nog wel eentje maar dan in stoer grijs ofzo. Of eentje voor de dochter van vrienden van ons die inderdaad dit weekend papa en mama zijn geworden van een dochter (gelukkig had ik dus nog een meisjeskaart gemaakt)... Het kost immers maar een paar uurtjes wikkelen ;-)

woensdag 2 oktober 2013

Baby Tilda

Tijd voor weer eens een echte Magnolia-kaart. Ik had al een tijdje zin om er eentje te maken en gisteren is het ineens zomaar gelukt. Alweer een babykaartje, mijn meisjeskaarten zijn zo goed als op, dus die moest ik even aanvullen voordat er misschien deze week weer een meisje geboren gaat worden.

Deze lieve baby Tilda heb ik gekleurd met Twinkling H2O's en het papier dat ik gebruikt heb is van Eline: 'Nursery Girl'. Een doilie erachter, wat parels met de parelpen en wat kleine roosjes en deze kaart is klaar om verstuurd te worden... Mits het natuurlijk een meisje is dat geboren gaat worden :-)

Met deze kaart wil ik meedoen met:

Dutch Magnolia Lovers: 'Gefeliciteerd met'  (jullie dochter)
Simply Magnolia: die-cuts & punches (scalloped oval spellbinders die and Martha Stewart punch)
Dutch Stamp Chickies: alles mag maar geen kerstkaart
Magnolia Mania: Pink & Brown

Een fijne woensdag allemaal!

Stamp: Baby Tilda (Magnolia), Eline's Words (Marianne Design)
Papers: Eline's Nursery Girl (Marianne Design)
Tools: cuttlebug, scalloped oval nestabilities (spellbinders), edge punch doilie hearts (Martha Stewart), pearl pen cream (Viva)
Embellishments: roses, doilie (Action)
Coloured with: Twinkling H2O's and distress Ink Vintage Photo and Tattered Rose