zondag 30 maart 2014

Gepimpte tissuebox

Zo aan het eind van de zondagavond nog even een blogberichtje voor jullie. Morgen ga ik even langs mijn oma die in het ziekenhuis ligt. Voor haar heb ik deze tissuebox van papiermache gepimpt met wat verf, papier, wat roosjes en een stukje kant. Heel simpel, maar ik vind het wel een leuk cadeautje geworden, al zeg ik het zelf :)
Helaas had ik het al helemaal in cellofaan ingepakt en is het eigenlijk al te donker voor een foto, maar toch wilde ik hem graag plaatsen, vandaar de slechte kwaliteit foto. Fijne avond verder!





Gebruikte materialen:
Papiermache tissuebox
Acrylverf Olijfgroen licht (Amsterdam)
Papierblok (Action)
Stukje kant
Papieren roosjes
Stempel Beterschap (Marianne Design)

donderdag 27 maart 2014

Creative Knockouts #30 - Texturize it

This week at Creative Knockouts we have a lovely new challenge for you: texturize it! We would like you to use some texture on your card. I've used an embossingfolder and some feathers on my card. The framed owl is a digi by Dilly Beans. Hope you can join us this week!

******************************************

Deze week hebben we bij Creative Knockouts een nieuwe challenge voor jullie: texturize it. Het is dus de bedoeling om textuur te gebruiken op je kaart. Ik heb dat gedaan door te werken met een embossingfolder. Ook heb ik wat zachte veertjes gebruikt. De digi is van Dilly Beans en heb ik gekleurd met Copic- en Flexmarkers. Deze kaart ga ik gebruiken om mijn voorraadje weer aan te vullen want die is aardig leeggeraakt zo de afgelopen weken. Fijne donderdag allemaal!

Stamp: Eline's Vintage textstamp (Marianne Design)
Papers: Kaisercraft
Tools: cuttlebug, embossingfolder Paisley (Provocraft)
Embellishments: feathers (Rayher)

vrijdag 21 maart 2014

Vogelhuisje in lentesferen

Vandaag een lente-achtige creatie voor jullie om maar even in de voorjaarssferen van gisteren te blijven. Helaas was ik gisteren de hele dag aan het werk en vandaag is het totaal ander weer. Maar goed, dan halen we de lente toch in huis met dit vogelhuisje?

Dit vogelhuisje is gemaakt met spullen uit een pakket. In het pakket zitten losse houten onderdelen om een vogelhuisje van te maken. De losse onderdelen kun je beplakken met het papier wat er ook bij zit en daarna versieren met de stansvellen die er ook bij zitten. Ik heb de meeste onderdelen wel even bewerkt met distress inkt Vintage Photo zodat ze wat ouder lijken. Daarnaast heb ik wat kristallen toegevoegd als hart van de bloemetjes.

Met dit vogelhuisje wil ik meedoen met de volgende challenges:


Alvast een fijn weekend en wie weet tot zo op jullie blog ;-)


Benodigdheden: MDF vogelhuis pakketje (Studiolight), mod podge, distress inkt Vintage Photo, kristallen

dinsdag 18 maart 2014

Liebster Award - wat je nog niet wist over mij :)

Afgelopen week kreeg ik van vriendinnetje Maaike van het blog "In de wolken"  de Liebster award. Heel erg lief, en aangezien ik ook nog geen nieuwe projecten heb om te laten zien, deze keer een informatieve post. Deze award gaat als volgt in zijn werk:


                                                                    
Zo werkt het:
• De liebster award is bedoeld voor bloggers met minder dan 200 bloglovin volgers.
• Je moet "11 facts about me" delen.
• Je moet degene die jou genomineerd heeft linken in je blogpost.
• Je moet de 11 vragen beantwoorden van degene die jou genomineerd heeft.
• Kies 10 nieuwe bloggers die jij wilt nomineren en link ze in je blogpost.
• Stel 11 nieuwe vragen op voor de bloggers die jij genomineerd hebt.
• Laat een comment achter op de blogs die jij wilt nomineren


11 facts about me

1) Op 30 november van het afgelopen jaar ben ik mama geworden van onze lieve zoon Thijs. Ik geniet enorm van dit kleine mannetje en had van tevoren niet kunnen bedenken wat voor impact het heeft om mama te zijn :) 
2) Inmiddels woon ik alweer ruim 7,5 jaar in het gezellige Brabant. Hoewel ik het in Zeeland ook altijd naar mijn zin heb gehad, zou ik hier echt niet meer weg willen. Het probleem is wel dat ik nu twee keer buiten de boot val: hier in Brabant word ik nog steeds als Zeeuw bestempeld en in Zeeland word ik uitgelachen om woorden als 'bakske' en 'vrouwke'. 
3) Officieel ben ik juf. Ik heb mijn pabo-diploma behaald, maar na een half jaartje voor de klas heb ik het onderwijs vaarwel gezegd. Inmiddels werk ik alweer bijna 6 jaar in een hobbywinkel. 
4) Ik ben het liefst altijd bezig. Zodra ik niks te doen heb word ik ook echt een beetje lui. Ik werk het best en het snelst met een overvolle to-do-list en streep dan op een dag heel wat af. Als ik slechts een of twee dingen te doen heb komt er vaak helemaal niets van terecht. 
5) Ik ben graag creatief bezig op veel verschillende vlakken. Dagenlang aan een project werken kan ik echter niet. Ik probeer dan ook altijd verschillende dingen achter de hand te hebben: een haakproject, een breiproject, een scrapalbumpje, wat onafgemaakte kaarten etc. 
6) Ik ben een ongelofelijke koffieleut: van een extra-strong senseo tot aan een koffie met chocoladelikeur en een flinke dot slagroom, alles gaat erin :) Het was dan ook erg vervelend toen ik na zes weken zwangerschap ineens geen koffie meer kon luchten of zien. Op deze manier ben ik wel bij een aantal mensen door de mand gevallen. 
7) Ik kijk weinig televisie. Toch ben ik dol op diverse televisieseries. Deze series kan ik dan ook heel vaak kijken. Zo kijk ik ieder jaar wel een keer alle seizoenen van Friends (en toch gaat het niet vervelen). Hetzelfde geldt voor Sex and the City en voor the Big Bang Theory. Voor die laatste zorg ik nog steeds dat ik om 20:00 's avonds met een kopje koffie voor de buis zit ;)
8) Mijn man is dol op computerspelletjes. En hoewel ik hem regelmatig vraag om toch ook eens zijn headset af te zetten en ook met andere dingen bezig te zijn, ben ik inmiddels zelf ook al een jaartje redelijk verslaafd aan een game die je online speelt.
9) Wij hebben thuis een kat met gebruiksaanwijzing. Op het eerste gezicht is het een hartstikke lieve zwart met witte je-weet-wel-kater, maar kom er niet te dicht bij in de buurt want anders maak je kans op een flinke schram. Zelfs de dierenarts moest bij het laatste bezoekje gehecht worden. Er staat dus niet voor niets een 'pas op voor de kat' bordje bij ons in het keukenraam ;-) Tegen ons is hij overigens hartstikke lief. 
10) Mijn favoriete huishoudelijke klusje is het doen van de was. Eerst alles verzamelen en sorteren, dan lekker de wasmachine zijn werk laten doen en dan heerlijk fris alles aan de waslijn hangen. Zeker die mini-rompertjes en kleertjes maken me blij. Je moet je alleen niet met mijn systeem bemoeien, daar word ik minder blij van...
11) Ik ben zowel perfectionistisch als chaotisch: en trust me, die twee dingen gaan niet zo goed samen ;-)


Vragen vanuit Maaike
1. Van wie was je vroeger fan waar je nu liever niet meer aan herinnerd wilt worden? 
Ik was vroeger fan van de Backstreet Boys maar ik vind het niet erg om daar aan herinnerd te worden ;-) Ik blijf het toch altijd leuk vinden om hun liedjes weer te horen, al komen ze vaak wel alleen in het foute uur op de radio ;-)
2. Wat is je favoriete feestdag en waarom?
Moeilijk! Ik vind oudjaarsdag altijd heel erg leuk. Lekker met vrienden, een hapje en een drankje en terugdenken aan het afgelopen jaar en aan het jaar wat komt. Verder vond ik Koninginnedag altijd heel erg gezellig omdat het dan vaak al mooi weer en er dan meestal wel een terrasje wordt gepakt. Verder vind ik ook de kerstdagen en de paasdagen altijd gezellig. Gewoon twee dagen lekker helemaal niets, samen zijn met familie en tradities in ere houden. En misschien vind ik vanaf dit jaar moederdag ook wel heel leuk ;-)
3. Wat hoop je dat jou lezers bijblijft van je blog?
Ik hoop dat mijn lezers wat inspiratie opdoen op mijn blog. Dat ze iets zien wat ze zelf ook kunnen gebruiken in hun projecten. 
4. Wat is je droomberoep? Wat zou je dagelijks doen als je geen rekening hoefde te houden met tijd, betaling of realistische verwachtingen?
Dan zou ik workshops en kinderfeestjes verzorgen in diverse knutseltechnieken. Gezellig in een klein atelier aan huis dat sfeervol is ingericht en met zelfgemaakte cupcakes erbij. 
5. Wat is je verborgen kwaliteit? (iets wat je stiekem eigenlijk heel goed kunt, maar waar weinig mensen vanaf weten)
Pfoe, het probleem met mij is dat ik heel veel dingen een beetje kan en maar weinig dingen echt heel goed. Er zijn dus ook geen dingen waar mensen weinig vanaf weten...
6. Wie uit je naaste omgeving bewonder je en waarom?
Ik bewonder ontzettend veel mensen, ik vind dat ieder mens die op een goede manier omgaat met de keuzes die hij of zij maakt bewonderd moet worden en dat zijn er dus een heleboel ;-)
7. Hoe zie je zelf over tien jaar?
Zoals nu, maar dan tien jaar ouder...
8. Wat voor eetgewoontes heb je overgenomen van je ouders?
De friet-dag. Niet zoals mijn ouders op vrijdag, wij houden hem op zondag :)
9. Welke (haak) projecten staan er boven aan je lijstje?
Het bijwerken van de CAL-deken en dan braaf iedere week mee haken (en dus niet zoals nu al heel de tijd, consequent twee weken achter lopen). Het afmaken van het scrapalbumpje over mijn huwelijk. Het maken van een maandboek van Thijs. 
10. Wat is de meest aantrekkelijke eigenschap van je partner?
Zoals ik op mijn bruiloft ook heb gezegd: het is de meest mannelijk man die ik ken en dat bewonder ik in hem. Je kunt op hem bouwen en hem vertrouwen en toch blijft het een stoere man om te zien.
11. Wat hoop je later ooit van jezelf in je kinderen terug te zien en wat vooral niet?
Stiekem hoop ik dat Thijs ook iets van mij heeft. Hij is nu namelijk een gezicht met zijn vader en ik heb nog niets van mij kunnen ontdekken. Ik hoop dus echt dat hij ook wel iets van mij heeft. Ik hoop alleen niet dat hij die ellendige allergieën en dergelijke van mij mee krijgt en hij mag ook wel een stuk mannelijker zijn dan ik :)


Vragen vanuit mij

1. Wie of wat geeft jou de inspiratie voor je blog?
2. Wanneer ben je je blog gestart en waarom ben je dit gaan doen?
3. Op welke blogs kijk je graag en waarom?
4. Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
5. Als je een dag in de week extra zou hebben die je helemaal zelf in zou mogen delen, wat zou je dan doen?

6. Wat is je guilty pleasure?
7. Wat is je meest irritante eigenschap?
8. Als je een boek zou mogen schrijven en uitgeven waar zou dit dan over gaan?
9. Wat is je favoriete winkel en waarom?
10. Wat is het meest gênante dat je ooit hebt meegemaakt?
11. Wat is je favoriete kleur en waarom?


Ik vind het heel moeilijk om mensen te nomineren. Ik heb best wat blogs in mijn lijst staan, maar de meeste hebben meer dan 200 volgers. Ook zijn er een aantal bij die liever geen award ontvangen. Ik laat hem dus vrij: heb je zin om mee te doen, doe dan vooral mee, anders niet ;-) 




zondag 16 maart 2014

Knuffeldoekje uil

Yep, ik ben nog steeds flink aan de haak. Deze week ben ik een beetje achter op schema geraakt met mijn CAL-deken. Deels omdat mijn zwangerschapsverlof erop zat en deels omdat ik dit uber-schattige knuffeldoekjes wilde haken voor een nieuwe zwangerschap binnen de vriendengroep. Het idee vond ik hier, op het blog van Lola. Ik heb hem een beetje aangepast zodat hij zowel voor een meisje als een jongetje zou kunnen. Vandaag heb ik hem gegeven en hij viel in goede aarde bij de nieuwe mama-to-be :)
Allemaal een fijne zondagavond verder, ik pak mijn haaknaald nog even op ;)

 Benodigdheden: Durable katoen in geel, groen, blauw en roze, haaknaald nummer 2,5 en een wolstopnaald

donderdag 13 maart 2014

Creative Knockouts #28 - Border Time

Are you ready for a new Creative Knockouts Challenge? This week we would love to see some borders! I've used my Martha Stewart edge punch Lace Hearts to create some borders. With a little Marianne Design Stamp and a little piece of DP it feels like spring on this card. I've created this card for friends who are expecting a new baby. Hope you all can join us this week. 

********************************************

Allemaal klaar voor een nieuwe Creative Knockouts Challenge? Deze week willen we graag borders op je kaart zien. Ik heb mijn Martha Stewart pons 'Lace Hearts' weer eens uit de kast gepakt en daarmee de borders gemaakt. Het stempeltje is van Marianne Design en zit op een vel met allemaal lente-achtige stempeltjes (bomen, eendjes e.d.) die je in combinatie met Don & Daisy kunt gebruiken. Met een klein stukje restpapier en een tekststempel eronder is het (alweer) een simpele kaart geworden, maar wel een vrolijke. Fijne donderdag allemaal!

Stamp: Don & Daisy Spring (Marianne Design), textstamp (Marianne Design)
Papers: leftovers
Tools: Lace Hearts Edge Punch (Martha Stewart), cuttlebug, scalloped circles (Spellbinders)
Coloured with: Derwent pencils