vrijdag 31 oktober 2014

Armbandje met het kralenweefraam

En weer een ander projectje: ik zal toch de header van mijn blog eens aan moeten passen (Channiekes scraps and cards).

Dit keer ben ik aan de slag gegaan met kraaltjes en een kralenweefraam. Heel grappig om te doen en je hebt snel resultaat. Omdat dit mijn eerste armbandje is, heb ik nog niet echt gewerkt met een patroon, maar heb ik gewoon om en om wat kraaltjes aangeregen en zelfs dit vind ik al grappig. Snel maar eens aan de slag met een echt patroontje dan ;)

Ik wens jullie alvast een fijn weekend!

Benodigdheden:
* Kralenweefraam
* Rocailles
* Nylondraad om mee te weven
* Borduur/haakkatoen als spandraad (Durable)
* Rijgnaald
* Lintklemmetjes
* Sluiting

zondag 26 oktober 2014

Kikker-knuffeldoekje

En daar ben ik weer met een van de gehaakte zwangerschapsbeestjes :) Ik blijf het toch leuk vinden om de aanstaande ouders op deze manier al een cadeautje te geven en dus moet ik af en toe even snel aan de haak zoals bij deze kikker.

Deze nieuwe baby krijgt een gehaakte dekentje in zijn ledikantje dat in groentinten in de maak is door zijn of haar mama. Daar past natuurlijk wel een groene kikker bij :)

Het idee komt van het blog van Renate. Het patroon via het blog van Marmarel. Fijne zondag allemaal!

Capri katoen in wit, groen en een heel klein beetje zwart (Katia)
Haaknaald 2,5

zondag 19 oktober 2014

Gepimpte flesjes en potjes

Je ziet het steeds meer overal: het gebruiken van oude potjes en flesjes en deze omtoveren tot een geheel nieuw home-deco object. Natuurlijk moest ik dat ook even proberen ;)

Achteraf is dit een heel Action-project geworden :) Tja, dat krijg je ervan als er eentje op loopafstand zit en je nogal eens een wandelingetje maakt met de kinderwagen.

Ik heb wat oud glas drie keer bewerkt met een laag gesso en de achterkant van een schuursponsje. Ik heb steeds gewacht tot de vorige laag droog was. Daarna heb ik ook weer met de achterkant van een schuursponsje twee keer een laag 'Home Deco' verf aangebracht.

Nadat dit ook was gedroogd heb ik er wat kantjes omheen geknoopt en met een stukje twine de welbekende decoratiehartjes eraan vastgemaakt.

Ik ben ieder geval blij met het resultaat en de glaasjes zijn vast ook blij dat de glasbak hen nog even bespaard is gebleven ;) Fijne zonnige zondag!


Het eindresultaat


Benodigdheden:
- Oude potjes, glaasjes of flesjes
- Gesso (Action)
- Home Deco verf ijsblauw (Action)
- Schuursponsje
- Elastisch kant (Action)
- Decoratiehartjes (Action)
- Twine

maandag 13 oktober 2014

Een slab voor elke maaltijd :)

Ik heb het altijd al leuk gevonden om nieuwe dingen uit te proberen (vandaar die ontzettend lange lijst met verschillende hobby's). Sinds mijn zwangerschap ben ik ook erg nieuwsgierig naar stofjes en alles wat daarbij komt kijken. Met succes heb ik nu al verschillende slabbetjes voor Thijs gemaakt. Het fijne van het zelf maken is dat je ze zo groot kan maken als dat je zelf wilt en het is ook niet zo erg als het een beetje scheef is.

Gisteren nam ik echter de proef op de som door een slab te maken voor een bevriend stel wat net een baby'tje heeft gekregen.  Ik knipte de vorm van een slab die ik zelf fijn vind qua grootte uit een blauw stuk stof met sterren en uit een stuk blauwe fleeche. Ik borduurde de naam van de kleine jongen op aidaband en stikte dit op de stof met sterren. Daarna stikte ik de lappen op elkaar vast met de goede kanten tegen elkaar. Ik liet een stukje open, keerde stof en daarna stikte ik nog een net randje langs de gehele slab. In de hoeken nog wat kleine stukjes klittenband en klaar! Kan ik hem straks mooi onder mijn luiertaart verstoppen :)
Fijne maandag verder allemaal!

Benodigdheden:
* Stof blauw met sterren (markt)
* Fleechestof blauw (fleecheplaid Ikea)
* Aidaband (Pipoos)
* felblauwe borduurzijde (DMC)
* wit naaigaren
* klittenband (Zeeman)

zondag 5 oktober 2014

Zwanger.... gefeliciteerd!

Van de week kreeg ik een erg blij telefoontje: een van mijn beste vriendinnen is zwanger! Daar moest natuurlijk een kaartje voor komen. Mijn inspiratie is nog steeds best ver te zoeken, maar ik vond deze leuke kaart en die heb ik gelift. 
Sinds dat Thijs er is ben ik ook wat meer van de 'clean and simple' kaarten en vind ik het toch eigenlijk wel tof om te zien dat je met weinig toch zoveel leuks kan maken in een korte tijd. 
Ik wens jullie allemaal een fijne zondag!

Papers: Eline's huis In the Meadow (Marianne Design)
Stamp: Eline's babies (EC0106), Eline's words (EC0138 Marianne Design)
Tools: cuttlebug, nestabilities scalloped circles en inverted scalloped circles (Spellbinders), pearlpen cream (Viva), disteress inkt vintage photo (Ranger)
Embellishments: flowerribbon, meeldraadje