zondag 25 januari 2015

Winterse lay-out

Deze maand mag je voor de challenge bij Cards en Scrap Challengeblog een winterse lay-out maken. Al meer dan een week geleden ging ik op zoek naar wat winterse foto's. De foto's van de dag na kerst (toen er hier ineens veertien centimeter sneeuw lag) had ik nog niet afgedrukt en dus moest ik verder gaan graven. De foto's die ik uiteindelijk gebruikt heb zijn van de winter van vijf jaar geleden. Maar dat maakt niks uit, want wat ik op mijn lay-out kwijt wilde is ook met deze foto's gelukt. Ik ben namelijk niet dol op sneeuw. Ik vind het vreselijk om mezelf in het verkeer te begeven als er sneeuw ligt of als het glad is. Dat trof ik gisteren ook weer fijn. Toen mocht ik ook gaan werken en toen ik weg moest was de wereld hier ook nog wit...

Het achtergrondpapier wat ik gebruikt heb is van Bo Bunny. Het bruine papier is van een compleet andere lijn maar vond ik er erg goed bij passen. Ik heb de sneeuwrand en de sneeuwsterren uitgestanst uit lichtblauw papier. De vilten sneeuwsterren en de roosjes heb ik bewerkt met stickles. De journaling heb ik uitgeschreven. Het woord 'Winter' heb ik gemaakt met de Cricut. 

Mijn scrapdoel voor dit jaar is om minimaal elke maand een lay-out te maken. Zo blijf ik toch een beetje aan het scrappen. In januari heb ik er inmiddels al twee gemaakt :) Verder wil ik ook beginnen aan een boekje over Thijs zijn eerste jaar. Maar hoe ik dat ga doen, daar ben ik nog over aan het denken. Misschien dat ik een mini-album maak met voor elke maand een pagina, maar het kan ook best zijn dat ik het in een bestaand boek ga doen... 

Papier: Powder Mountain (Bo Bunny), restje bruin
Tools: cuttlebug, rand met ijskristallen (Joy!Crafts), creatables snowflakes  (Marianne Design), stickles (Ranger), distress inkt Vintage Photo (Ranger)
Embellishments: vilten sneeuwsterren, roosjes (Boekenvoordeel)

maandag 19 januari 2015

Minion muts

Hier in het zuiden breekt over een aantal weken het carnaval weer los. Dit jaar mag onze kleine boef ook een paar keer mee en het was vorig jaar al duidelijk dat hij als Minion zou gaan. Het tuinbroekje hadden we al een tijdje hangen, het gele shirt heb ik vandaag nog weten te shoppen. De muts zou ik zelf haken: en dat is gelukt! Dankzij het geweldige patroon van Repeat Crafter Me heb ik zelf een Minion muts gehaakt en het was echt een makkie. Nu ik heb ontdekt dat het helemaal niet zo lastig is om een Amerikaans of Engels patroon te volgen, ga ik dat vast nog vaker doen: dat geeft weer een hoop nieuwe mogelijkheden :) 
Het enige wat nog ontbreekt aan de outfit van deze mini-Minion is het vermogen om de muts op te houden, want na een paar tellen ligt hij gewoon weer op de grond, of hij houdt hem heel lief tegen zich aan alsof hij er mee knuffelt, dat is dan weer wel lief :)

Materialen:
* Patroon Minion Hat (Repeat Crafter Me)
* Haaknaald nummer 5
*  Royal in geel, aquablauw, zwart, wit en grijs (Zeeman)

vrijdag 16 januari 2015

Happy Birthday Magnolia

Afgelopen week was een van mijn collega's jarig. En zij is dol op Magnolia. De keuze voor het soort kaartje wat er moest komen was dus niet zo moeilijk. Het was al een tijdje geleden dat ik een echte Magnolia-kaart heb gemaakt, maar het moest er maar weer eens van komen vond ik zelf :) 
Ik heb uitgebreid de tijd genomen om deze Tilda te kleuren met Twinkling H2O's. Daarna mijn nieuwste mal lekker uitgestanst (de vlinderrand) en met wat roosjes en mooi papier van Maja Design alles in elkaar geplakt. 
En zo was mijn Magnolia-kaart klaar, nu hopen dat ze er blij mee is (hij wordt vandaag overhandigd :) ) 

I am entering this card in the Creative Knockouts challenge for this week: Birthdays

Fijn weekend allemaal!

Stamp: Tilda with heart sock (Magnolia), Eline's words (Marianne Design)
Papers: Vintage summer basics (Maja Design)
Tools: cuttlebug, butterfly border (Joy!crafts), nestabilities scalloped oval (Spellbinders), pearl pen cream (Viva), distress ink Vintage Photo (Ranger)
Embellishments: roses
Coloured with: Twinkling H2O's blue sky, lime green, cinnamon brown, Distress ink Vintage Photo, Tattered Rose, Black Soot (Ranger)

maandag 12 januari 2015

Gepimpte tas

Wat ontzettend leuk dat jullie steeds weer zo leuk blijven reageren. Zelf komt het er gewoon niet altijd van en dan is het dubbel zo leuk als er wel de moeite voor wordt genomen. Misschien als we straks toch echt aan een goede tablet gaan, dat het dan weer wel vaker gaat lukken, wie weet :)

Bij deze nog een projectje van een tijdje geleden: een gepimpte postmanbag. Deze tas heb ik versierd met diverse soorten textielverf: textielverfspray, glittertextielverf, 3d-textielverf en gewone textielverf. Met behulp van een sjabloon maakte ik de tekst erop. Ik vind hem zelf best geslaagd geworden en draag hem dan ook met trots. Fijne maandag verder!

 * Postmanbag wit 
* Sjabloon Love, Live & Dream 
* Textielspray limegroen 
* Textelverf dekkend zwart 
* Textielverf glitter roze 
* 3D-textielverf met glitters rood en blauw
* Tamponeerkwast
* Penselen