zaterdag 15 augustus 2015

Gehaakt konijntje

En weer was daar een leuke aankondiging van een zwangerschap. En ook voor deze lieve vriendin moest natuurlijk iets gemaakt worden. Dit konijntje had ik al een aantal keer voorbij zien komen en het patroontje ervan had ik opgeslagen zodat ik het nog een keer kon haken wanneer ik echt een doel had voor dit konijntje: en dat was nu dus :)

Het patroon is afkomstig van het blog Hilde haakt. Het patroontje is heel makkelijk en je kan het dus heel snel af hebben. Ik heb gehaakt met Syren, een garen van 50% katoen en 50% acryl. De volgende keer pak ik een wel een kleinere haaknaald want nu zijn de gaatjes best wel groot bij het minderen.
Ik hoop dat de aanstaande mama er blij mee is :)

Benodigdheden:
*Syren paars (Pipoos)
* Syren mintgroen (Pipoos)
* Durable zwart
 * Haaknaald 3,5
* Wolnaald
* Klein stukjes wit wolvilt
* Synthetische vulling (Panda)

dinsdag 4 augustus 2015

Gehaakte omslagdoek

Een paar weken voordat ik op vakantie ging, begon ik met het haken van een omslagdoek uit het boek 'Haken en Kleur' van Saskia Laan en Claire Boeter. Ik was al eens eerder begonnen met deze omslagdoek maar toen was er helaas een foutje ingeslopen. Uiteindelijk dus de hele omslagdoek uitgehaald en opnieuw begonnen.

In de auto op weg naar onze vakantiebestemming haakte ik er vrolijk op los. Ook op de terugweg deed ik nog een hele hoop. Afgelopen week kocht ik prachtig verloopgaren en wilde hier ook weer een omslagdoek van gaan haken. Toen bedacht ik mezelf dat ik beter eerst mijn andere omslagdoek maar even af kon maken. En dus ging ik aan de slag. Terwijl we helemaal verslingerd aan een nieuwe serie avond aan avond op de bank zaten, haakte ik verder aan de omslagdoek uit 'Haken en Kleur' en nu was hij gisteren dus af.

Ik ben helemaal blij met mijn omslagdoek, gemaakt van drie grijze bolletjes en een fluoriserend bolletje 'Soft' van de Zeeman: voor nog geen vier euro heb ik nu dus een heerlijke omslagdoek/sjaal, het is bijna jammer dat het er nog geen weer voor is ;)



Benodigdheden:
- 3 bolletjes Soft (Zeeman)
- 1 bolletje fluoriserend roze (Zeeman)
- haaknaald nr.5