zondag 8 juli 2012

Zelfgemaakt bruidsboeket

Van de week bedacht ik mezelf ineens dat ik jullie nog niet eens mijn zelfgemaakte bruidsboeket heb laten zien. Bij deze wil ik hem dus even aan jullie showen. Het was even een karwei maar ik kan zeggen dat ik er superblij mee was. Aangezien ik nogal allergisch reageer op echte bloemen (en ik dus ook vrijwel nooit bloemen in huis heb staan) heb ik niet zoveel met bloemen. Toen ik op internet las over bruidsboeketten met broches, knopen of vilt ben ik toch eens na gaan denken.

Ongeveer dezelfde periode maakte ik kennis met de leuke Kanzashi Flowermaker Tools. Met deze hulpmiddeltjes kun je met behulp van naald, draad en een stofje naar keuze heel eenvoudig de leukste bloemen maken. Op het werk hadden we op dat moment grote opruiming en heb ik oude paarse organzagordijnen die ooit in de etalage hebben gehangen meegenomen die anders in de kliko zouden belanden. Van deze gordijnen heb ik alle bloemen gemaakt voor het boeket en voor de corsages.
Nadat ik met behulp van die tooltjes de bloemen had gemaakt (op youtube zijn filmpjes te bekijken van hoe dit precies in zijn werk gaat) heb ik met de cuttlebug bloemetjes uit vilt gestanst, deze heb ik samen met een knoopje op de bloem genaaid. Ik heb ze met dezelfde draad ook meteen op een bloemsteel genaaid. Deze bloemstelen heb ik vastgemaakt in een stukje pvc-buis. De buis heb ik daarna omwikkeld met mooi breed wit lint. En zo was mijn eenvoudige boeketje klaar. Aangezien ik ook niet zo lang ben vond ik een kleintje ook mooier dan zo'n joekel.

Na het boeket heb ik nog 30 corsages gemaakt op dezelfde manier. Omdat deze niet aan een bloemsteel moesten heb ik bij deze de knoopjes en viltbloemetjes vastgelijmd. Onderaan elke bloem kwam een corsagemagneetje. Voor mijn nichtje (die bruidsmeisje was) heb ik een ander en kleiner modelletje gemaakt en dit op een speldje gelijmd. Zij had dit in haar haartjes zitten. Het boeket, de corsage en het speldje zijn op de onderste foto alledrie te zien.

Uiteindelijk zitten er flink wat uurtjes werk in, maar ik word nog elke keer blij als ik de corsages of mijn boeket zie. En het leuke is: over een aantal jaar is mijn boeketje nog even mooi :-)


Materialen:
- kanzashi flowermaker pointed petal 75mm
- kanzashi flowermaker gathered petal 50mm
- organzastof paars
- knoopjes Eline's huis (Marianne Design)
- paars wolvilt
- cuttlebug met creatables flower set LR0145 (Marianne Design)
- breed wit lint (tuincentrum) 
- bloemstelen
- naald en draad 
- textiellijm (Gutermann)
- pvc buis
- corsagemagneetjes (bloemist)
- speldje

10 opmerkingen:

  1. Het ziet er geweldig mooi uit Chantal:0) Echt heel origineel!
    Wat een werk, maar van het resultaat kun je nog heel lang genieten!!
    grtz Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een werk, maar wat prachtig! En jij kunt je bruidsboeket gewoon voor altijd bewaren, echt heel erg leuk!!
    Groetjes, Johanna

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Chantal,

    wat een origineel bruidsboeket heb je voor jullie trouwdag gemaakt! Wat een goed oplossing als je voor veel bloemen allergisch bent! Kan me helemaal voorstellen dat je er dan ook niet zoveel mee hebt.
    En ja, jouw boeket is en blijft altijd mooi!! Het is prachtig!!
    Groetjes,

    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Chantal

    In het echt is het nog mooier, wat fijn toch hé als je zelf zo creatief bent want dan maak je er altijd wel iets mooi's van.

    Liefs Danoesja

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een geweldig creatief idee en het ziet er allemaal supermooi uit. Ik geloof zeker dat je er een hele klus aan hebt gehad maar je bloemen blijven mooi.
    Lieve groetjes Jopie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wauw, mooi zeg!
    Daarnaast blijft het zo nog lang mooi!
    Groetjes Sjoukje

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooi zeg!! En je hebt er inderdaad nog erg lang plezier van! Een gezellige avond, Colinda

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een prachtig origineel bruidsboeket Chantal, heel mooi gemaakt en leuk dat je dit nog lang kunt bewaren!
    Lieve groetjes, Berlinde

    BeantwoordenVerwijderen
  9. wat prachtig! heel erg mooi gemaakt. en zo heb je inderdaad nog lang plezier van je boeket! groetjes Brenda

    BeantwoordenVerwijderen