zaterdag 28 november 2015

Wat kleine projectjes

Terwijl ik overal om me heen kerstkaartjes zie opduiken en ik steeds weer denk dat ik nu toch ook echt weer eens aan de gang moet, komt er wat dat betreft niks uit mijn handen. Maar stilzitten, daar doen we natuurlijk ook niet aan. Deze projectjes maakte ik in de afgelopen weken af:

De traktaties voor op het kinderdagverblijf
Volgende week wordt onze grote boef alweer 2 jaar oud. Deze week mocht hij trakteren op de babygroep en volgende week mag hij naar de peutergroep. Ongelofelijk. Omdat er logischerwijs veel baby's op de babygroep zitten, heb ik ervoor gekozen om net als vorig jaar een stukje fruit te trakteren: een mandarijntje. Deze keer heb ik er kleine leeuwtjes van gemaakt: Thijs kan namelijk erg goed een leeuw nadoen ;)


Een geboortekaartje voor Abby
Abby is de nieuwste telg in onze vriendengroep. Ze kwam iets eerder dan gepland en dus moest ik snel aan de bak. Gelukkig kun je met de blokken van Tilda (waarin ook heel handige figuurtjes zitten die je alleen maar uit hoeft te drukken) snel een kaartje maken. Een beetje vintage is het geworden: maar daar houden ze wel van.

Een dekentje in wafelsteek
Voor mijn nieuwe neefje die over een kleine maand verwacht wordt. De wafelsteek is een heel simpele steek die lekker weghaakt. Het is een dekentje geworden voor in de Maxicosi of in de kinderwagen. Ik begon er aan toen ik nog niet wist wat het zou worden: vandaar de witte kleur. Eerst had ik er een grijze rand aan gehaakt maar dat vond ik toch niet zo leuk, dus toen toch maar voor een geheel wit dekentje gegaan.


Nu mijn Project Life nog even bijwerken en mijn scrapchallenge bijwerken en dan zal ik wel kijken of ik nog aan de kerstkaarten toekom ;) Maar eerst even verder de verjaardag van mijn grote jongen vieren natuurlijk :)

4 opmerkingen:

 1. Wat een bezige bij ben jij geweest de laatste tijd Chantal ;p Leuk die mandarijntjes en als je twee wordt is dat natuurlijk wel stoer om een leeuw te trakteren..
  Het geboortekaartje is een dotje (wat een leuke naam) en het dekentje ziet er heerlijk knuffelig uit...
  Fijne verjaardag van je grote kleine boef...
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat ben je weer sruk bezig gewest . dat dekentje is wel een heel mooi cadeau. kaartje super lief en de tractatie is super leuk bedacht.
  hier net klaar met de surprise elk jaar weer lastig. william heeft nu voor de 3e keer het zelfde meisje getrokken. snap je dat nou 26 kinderen in de klas en toch weer dit meisje. en hij vind haar helemaal niet aardig en dan is er weinig motivatie om iets leuks te maken. maar het is gelukkig gelukt.

  fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gave traktatie en wat een prachtige babykaart en die wafelsteek is geweldig Chantal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke projectjes heb je weer gemaakt. Zo'n kleintje wordt snel groot he, alweer bijna twee! Je geboortekaartje en dekentje zijn heel mooi geworden.
  Groeten, Aartje

  BeantwoordenVerwijderen