zondag 29 september 2013

Omhaakte ansichtkaart

De afgelopen tijd ben ik ook flink aan de gang met allerlei andere projectjes. Nou ja, zeg maar gerust projecten. De meeste van deze projecten nemen nu eenmaal meer tijd in beslag dan het maken van een kaartje. Zo brei ik vrolijk door aan het truitje voor onze zoon (ja, het klopt inderdaad, we weten wat we gaan krijgen: een jongetje), ben ik een geboorteslinger aan het maken met stofjes, werk ik zo af en toe aan mijn granny's, ben ik nog bezig met een aantal scraps en mini-albums, maar helemaal niks is er nog af en daarom wordt er op dit moment zo weinig gepost.

Afgelopen week was het nog heerlijk weer. Dat kwam mooi uit want we hebben een loungeset op de kop weten te tikken en die kon ik op deze manier nog mooi even gebruiken in 2013. Wel wilde ik eventjes iets maken wat ik meteen af zou kunnen krijgen en dus ging ik aan de gang met iets wat ik al een aantal keer gepind had op pinterest: het omhaken van een mooie ansichtkaart. Bij de 'Kinderen' (want tja, die gaan we nu natuurlijk ook lezen), zaten vier ansichtkaarten met mooie teksten erop. Ik besloot deze te gaan gebruiken voor mijn mini-projectje. Met mijn crop-a-dile maakte ik gaatjes rondom en ik heb ze daarna omhaakt met Durable-katoen. Ik heb het vrij simpel gehouden: eerst met een festonsteek langs alle gaatjes gaan en daarna in de lusjes een vaste, een stokje, een dubbel stokje, een stokje en een vaste gehaakt. Op de hoekjes natuurlijk iets meer dubbele stokjes. Toen ik eenmaal rond was kreeg ik dit resultaat, erg gaaf vind ik zelf! Helaas had ik daarna geen tijd meer om de rest ook nog te doen en dus bleef het er voorlopig eventjes bij één (en beland de rest op de nog-af-te-maken-stapel)... Voor nu nog een fijne zondagavond, freubel se of doe lekker helemaal niks ;-)

 Benodigdheden: Durable katoen turquoise, haaknaald 2,5, mooie ansichtkaarten, stopnaald, crop-a-dile of andere gaatjestang

11 opmerkingen:

 1. Heel leuk, zo'n omgehaakte kaart!
  En wat leuk dat je zelf alvast een truitje voor jullie baby aan het breien bent :-).
  Groetjes, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Ben ook van plan om maar eens te gaan haken maar de tijd om me er echt in te verdiepen ontbreekt nog.
  Wat leuk, een jongetje !
  Geniet van je avond, Colinda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat superleuk dat je weet wat het gaat worden, een zoontje, helemaal super Chantal en wat gaaf dat je een truitje aan het breien bent voor hem, ben benieuwd. Ik vind je kaartje ook heel mooi geworden, leuk zo met die rand er om heen.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zijn het toch altijd weer leuke en sprekende kaarten van jou! echt weer een toppertje heb je gemaakt en zo lief!!

  gr Antoinette

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk voor jullie dat jullie een zoontje gaan krijgen! En ik ken het, zoveel projectjes waar je mee bezig bent en die je af wilt hebben :) Hier begint de tijd te korten dus zal nog snel moeten zijn! haha... Want de tijd gaat heel snel vind ik, je kaartje is erg leuk! Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Chantal.
  dit heb je mooi gedaan, het omhaken! Leuk effect geeft het!
  Wat gaaf dat je een zoon krijgt! Wel handig ook als je weet wat het wordt, koop je in elk geval geen roze dingetjes...
  Lieve groet en geniet er nog van!
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi gedaan ,leuk zo een haakboordje.
  Groetjes Doris

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel leuk!
  Lees dus dat je zwanger bent, gefeliciteerd!
  Groetjes Sjoukje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een prachtig kaartje met het omgehaakte randje.
  Ik ben benieuwd naar het truitje voor jullie kleine boy.
  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk project Chantal,gave tekst op die kaart,lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nou je bent heel creatief bezig! Leuk en mooi ook deze gehaakte rand om het kaartje!!

  Groetjes,
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen