maandag 13 oktober 2014

Een slab voor elke maaltijd :)

Ik heb het altijd al leuk gevonden om nieuwe dingen uit te proberen (vandaar die ontzettend lange lijst met verschillende hobby's). Sinds mijn zwangerschap ben ik ook erg nieuwsgierig naar stofjes en alles wat daarbij komt kijken. Met succes heb ik nu al verschillende slabbetjes voor Thijs gemaakt. Het fijne van het zelf maken is dat je ze zo groot kan maken als dat je zelf wilt en het is ook niet zo erg als het een beetje scheef is.

Gisteren nam ik echter de proef op de som door een slab te maken voor een bevriend stel wat net een baby'tje heeft gekregen.  Ik knipte de vorm van een slab die ik zelf fijn vind qua grootte uit een blauw stuk stof met sterren en uit een stuk blauwe fleeche. Ik borduurde de naam van de kleine jongen op aidaband en stikte dit op de stof met sterren. Daarna stikte ik de lappen op elkaar vast met de goede kanten tegen elkaar. Ik liet een stukje open, keerde stof en daarna stikte ik nog een net randje langs de gehele slab. In de hoeken nog wat kleine stukjes klittenband en klaar! Kan ik hem straks mooi onder mijn luiertaart verstoppen :)
Fijne maandag verder allemaal!

Benodigdheden:
* Stof blauw met sterren (markt)
* Fleechestof blauw (fleecheplaid Ikea)
* Aidaband (Pipoos)
* felblauwe borduurzijde (DMC)
* wit naaigaren
* klittenband (Zeeman)

6 opmerkingen:

 1. Hoi Chantal
  Wat leuk om te lezen dat jij nu ook vaker achter de naaimachine kruipt. De slab voor Lars is heel mooi geworden, veel plezier met het maken van de volgende.
  Lieve groetjes, Danoesja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat is die erg leuk! En je hebt er toch nooit genoeg:-) groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk Chantal, je bent inmiddels een echte ervaringsdeskundige zoals ze dat op TV altijd noemen hihi!! Ik maakte ze vroeger gewoon uit mooie witte badstof, ook aidaband met een borduurtje en de naam van he kindje en dan roze of blauw band rondom dat i het nekje gestrikt kon worden............met klittenband is stukken handiger!!

  xx Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Chantal, dit is er een om te onthouden. Het is een supermooi kraam cadeautje. EN ik vond de slabben vaak te klein. Jij hebt er een mooie en handige maat aangegeven.
  Ik denk dat ik de naam lager zou zetten op de slab. De nekjes van kleine kinderen zitten vaak nog wat in elkaar. Het zou kunnen dat je de naam daardoor niet helemaal ziet als het kind de slab om heeft. Maar da is een kwestie van uitproberen....
  Groetjes,
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hihi het vergaat ons hetzelfde, heerlijk toch zoveel hobby's! Geweldige slab, super cadeautje. Hier zijn de speenkoorden favoriet om te maken, maar misschien waag ik me nog eens aan jouw voorbeeld!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat gaaf gedaan Chantal, dat is een cadeau waar je mee voor de dag kunt komen.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen