zondag 25 januari 2015

Winterse lay-out

Deze maand mag je voor de challenge bij Cards en Scrap Challengeblog een winterse lay-out maken. Al meer dan een week geleden ging ik op zoek naar wat winterse foto's. De foto's van de dag na kerst (toen er hier ineens veertien centimeter sneeuw lag) had ik nog niet afgedrukt en dus moest ik verder gaan graven. De foto's die ik uiteindelijk gebruikt heb zijn van de winter van vijf jaar geleden. Maar dat maakt niks uit, want wat ik op mijn lay-out kwijt wilde is ook met deze foto's gelukt. Ik ben namelijk niet dol op sneeuw. Ik vind het vreselijk om mezelf in het verkeer te begeven als er sneeuw ligt of als het glad is. Dat trof ik gisteren ook weer fijn. Toen mocht ik ook gaan werken en toen ik weg moest was de wereld hier ook nog wit...

Het achtergrondpapier wat ik gebruikt heb is van Bo Bunny. Het bruine papier is van een compleet andere lijn maar vond ik er erg goed bij passen. Ik heb de sneeuwrand en de sneeuwsterren uitgestanst uit lichtblauw papier. De vilten sneeuwsterren en de roosjes heb ik bewerkt met stickles. De journaling heb ik uitgeschreven. Het woord 'Winter' heb ik gemaakt met de Cricut. 

Mijn scrapdoel voor dit jaar is om minimaal elke maand een lay-out te maken. Zo blijf ik toch een beetje aan het scrappen. In januari heb ik er inmiddels al twee gemaakt :) Verder wil ik ook beginnen aan een boekje over Thijs zijn eerste jaar. Maar hoe ik dat ga doen, daar ben ik nog over aan het denken. Misschien dat ik een mini-album maak met voor elke maand een pagina, maar het kan ook best zijn dat ik het in een bestaand boek ga doen... 

Papier: Powder Mountain (Bo Bunny), restje bruin
Tools: cuttlebug, rand met ijskristallen (Joy!Crafts), creatables snowflakes  (Marianne Design), stickles (Ranger), distress inkt Vintage Photo (Ranger)
Embellishments: vilten sneeuwsterren, roosjes (Boekenvoordeel)

9 opmerkingen:

  1. Deze foto's passen wel perfect bij de sneeuw van nu. Mooie LO.
    Groeten, Aartje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Chantal,
    dat heb je mooi gedaan hoor! Niemand ziet toch dat het een oude foto is. Knap dat je er al 2 hebt gemaakt!
    Groetjes,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, nou ja zelf valt het wel erg op. Wij wonen daar inmiddels al 4,5 jaar niet meer :)

      Verwijderen
  3. Een mooi winters lootje is dit en gezellig dat je meedoet met Cards en Scrap.
    Goed idee om elke maand een lootje te maken.
    Groetjes, Els

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je bent inderdaad goed bezig met scrappen! Echt leuk deze layout, en past perfect in het thema van de challenge. Heel mooi :)
    Zo'n jaarboek is inderdaad leuk om te doen, zo moeilijk om te beslissen wat handig is met (waarschijnlijk net als ik) veel foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Chantal
    Wat een mooie winterse LO. Je bent lekker bezig hoor, ik hoop dat je het vol houd om elke maan een LO te maken zodat wij mee kunnen genieten.
    Liefs, Danoesja

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi hoi
    Dit is weer een leuke lo. Weet je wat mijn moeder zegt als het sneeuwt. Die rotzooi je heb er 3 x last van als het komt, als het ligt en als het gaat. Haha. William heeft zaterdag genoten en ik bleef lekker binnen.
    Ik vind het super leuk dat je meedoet bij cards & scrap.
    Fijne avond
    Thamar

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooie LO Chantal en wat een leuk voornemen om elke maand een LO te maken. Ik vind de kleuren die je gebruikt hebt erg mooi.
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een hele leuke layout en het maakt niet uit of je recente foto's of van langer geleden gebruikt. Ik wens je succes met je streven of iedere maand een layout te maken. Gezellig dat je met deze meedoet met de winterchallenge van Cards en Scrap. Groetjes Mariska

    BeantwoordenVerwijderen